Na skróty przez blogosferę – linki, które warto wstukać do wyszukiwarki

zegar sylwester
Na początek, zanim wtajemniczę was pod jaki adres warto zapukać, przyjmijcie przepis na udany Nowy Rok, który u mnie bardzo się sprawdził. Dlatego chcę się nim podzielić:
„Weź dwanaście całych miesięcy,
Oczyść je dokładnie z wszelkiej goryczy, nienawiści i zazdrości,
Spraw by były tak świeże i czyste jak to tylko możliwe.
 
Teraz potnij każdy miesiąc na 28, 30 lub 31 różnych części,
ale nie przyrządzaj całości od razu.
Przygotuj po kolei każdy dzień z następujących składników:
 
Wymieszaj dobrze w każdym dniu jedną porcję wiary, 
z jedną porcją cierpliwości, jedną odwagi  
i jedną częścią pracy.
 
Dodaj do każdego dnia jedną porcję nadziei, 
ufności, wdzięczności i życzliwości.
Zmiksuj z jedną porcją modlitwy, 
jedną medytacji i jednym dobrym uczynkiem.
Przypraw całość odrobiną dobrego nastroju,
posyp żartami, szczyptą zabawy, 
i pełną szklanką dobrego humoru.
 
Wlej to wszystko do naczynia miłości,
Ugotuj dokładnie nad promieniującą radością,
Ozdób uśmiechem, 
i podawaj ze spokojem, bezinteresownością
i serdecznością.
 
To sprawdzony przepis na Szczęśliwy Nowy Rok”.
( nadesłane przez przyjaciółkę)

 

Na koniec 2015 roku  przygotowałam dla czytelników mojego bloga szczególne linkowe „party”. Karnawał  blogowy czas zacząć! Zobaczcie, jaką lekturę wybrałam dla was na ostatnie dni 2015:)

Przyda się na czas odpoczynku po Sylwestrowym szaleństwie. A może…zamiast niego, jeśli z własnego wyboru nie planujecie nocy na parkiecie.

Mam nadzieję, że zajrzycie pod podane linki i zostawicie  autorom  wyrazy  sympatii .I że będziecie pod te adresy wracać regularnie:) Przygotowałam  adresy blogów autorek zarówno w wieku dojrzałym , średnim jak i blogi  kobiet młodych.Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.

http://naplusie.blog.pl/2015/08/21/zgubne-skutki-wkacyjnej-samotnosci/

„Na plusie”  to blog kobiety dojrzałej.Styl i pióro nie do podrobienia.Bardzo warto.Ostrzeżenie! Blog naraża czytelnika na skutki uboczne:wprawia w niekontrolowanie dobry nastrój, który utrzymuje się przez wiele godzin po lekturze!

 

http://bezcennik.blog.onet.pl/2015/12/14/tak-to-tylko-ja-potrafie/

Kupuję bez zastrzeżeń większość „bułeczek” z tej „piekarni”.Miło się chrupie.A konkluzje i złote myśli  przebłyskują nawet i po kilku dniach od lektury.Dawkować regularnie nawet  3 razy dziennie.

https://takasobiematka.wordpress.com/2015/11/12/kalendarz/

Lubię taki styl. Świat matki matkującej z umiarem i wyznaczającej zdrowe granice.

http://emocjamipisane.blog.pl/charakter-czlowieka-jest-jego-przeznaczeniem-to-mam-pod-gorke/

Kto zalicza się do typu wrażliwca i osoby emocjonalnie rozedrganej,będzie tu często wracał:)

http://poraarbuza.blogspot.it/2015/06/liguryjskie-cytryny.html

Niezmiennie smakowity blog Polki zamieszkałej na stałe w Bolonii.Karolina ukończyła studia, które pozwalają jej na przeniknięcie subtelności kultury tego niezwykłego kraju, mentalności mieszkańców. Sprawdzone wyprawy, zapierające dech w piersiach, troszkę socjologii i garść ciekawostek kulinarnych z kraju, pachnącego cytrynami i arbuzem.

http://niecodzienne-notatki.blog.pl/2015/05/03/moja-n-wysyla-mnie-na-randke-czyli-niech-szlag-trafi-moja-intuicje/

Chomikowa, młoda Polka, poszukująca z godną podziwu wytrwałością sobie przeznaczonego rycerza na białym koniu.Szarmanckiego,oczywiscie i stałego w uczuciach a także

( koniecznie) bez zobowiązań z przeszłości.Dużo humoru i szczypta nostalgii.100%realizmu.

Mała prywata, ale zważywszy na datę w kalendarzu polecam bez pudła: http://poziomkowe-wzgorze.blog.pl/2014/01/03/sloik-na-sylwestrze-w-wielkim-miescie/

Poczytajcie, jak ostatni dzień roku może się zamienić w przeżycie niezwykle ekstremalne. Fikcja literacka. Dużo ciepłych uczuć. Bardzo ciepło polecam się waszym komentarzom, które niezwykle sobie cenię.Dziękuję za wszystkie dowody  sympatii i nowe polubienia:)

Gdyby jednak ktoś nie odkrył jeszcze jak znakomicie cudnie jest zostać wyręczonym w czytaniu blogów i jak pięknie brzmią  teksty z dobrych blogów oprawione odpowiednią muzyką, polecam zajrzeć tutaj i przekonać się, że warto!

https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.audioexpress.audioblog&hl=pl

Jeśi dysponujecie tabletem lub smartfonem w systemie iOS, link dla was-poniżej:

https://itunes.apple.com/pl/app/audioblog/id994818651?mt=8

Instalacja bezpłatnej aplikacji trwa nie dłużej niż 30 sekund.

Czytam w niej  część tekstów. Posłuchajcie Lunki w charakterze lektorki:) Do usłyszenia  i przeczytania  w 2016!  Wszystkim czytelnikom Poziomkowego Wzgórza życzę Sylwestra wartego wspomnień!

 

 

 

  • Przepis na dobry rok zanotowany. 🙂

    • Przepis wykonany z sercem zawsze wychodzi:)Udanego Sylwestra i udanych kreacji kulinarnych(w sprawie Nowego Roku)życzę 🙂

  • Zakochałam się w tym przepisie na nowy rok. Świetny! Tego było mi trzeba 🙂
    A z racji, że uwielbiam czytać nowe blogi, dziękuję za propozycje. Już się zabieram do przeglądania 🙂
    Pozdrawiam!

    • Ooo,co za niespodzianka:)Witaj!I
      rozgosc się:)Ocean blogowy wyrzucił mi na brzeg nową perelke?To chyba przez aktualną lekturę bo właśnie czytam „Światło miedzy oceanami”M.L.Steldman:).Zanim wejdziemy na parkiet powitać Nowy Rok,warto zakończyć go przy lekturze dobrych blogów,na pewno wpadnę przywitać się i poczytać co nieco u Ciebie:-)

      • Dziękuję za tak miłe słowa. I skusiłaś mnie tą książką! Miło mi również, że mnie odwiedziłaś w mojej Krainie 🙂 Pozdrawiam!

  • Przepis na Nowy Rok wart powtarzania co rok 🙂 I dziękuję za końcoroczno wyróżnienie. Wzruszyłam się (zwłaszcza porównaniem z piekarnią).

    • a dzisiaj coś „upieklas”?:)Sprawdze…

  • Piękny przepis na udany rok, staram się go praktykować już od jakiegoś czasu, ważne żeby na stałe zagościł w menu 🙂 I cieszę się i wzruszam, że wybrałaś mój blog do Twojej listy! Dziękuję! A na inne podlinkowane przez Ciebie blogi postaram się zajrzeć(w końcu się zmobilizuję i poczytam coś nowego, bo ostatnio to tylko obiecuję, a w później zawsze coś „wyskoczy”). Pozdrawiam i życzę Ci wielu inspiracji w Nowym Roku :)))

    • Przepis pewnie mozna modyfikować dodając ulubione smaki regionalne:)A z włoskimi składnikami zwykle wszystko wychodzi pyszne.Oczywiście, jeśli nie przypalimy żadnego ze składników 🙂